Prekuglavanje čipova

Prekuglavanje-reballing čipova i čipseta

HOTSPOT servis Vam nudi:

 • Prekuglavanje čipova
 • Zamena grafičkih čipova I čipseta
 • Zamena slotova za memoriju
 • Zamena podnožja procesora

 

 Popravka grafike

        Jedan od čestih kvarova  na laptopovima je kvar grafičkog čipa ili čipseta usled pregrevanja zbog zaprljanog sistema za hlađenje. U kuleru se skuplja previše prašine I prljavštine, koji onda ne može da  izbaci vruć vazduh kroz proreze predviđene za to, i cela ploča laptopa se previše greje, što dovodi do toga da izgori neki od čipova. U otprilike 70% slučajeva se samo odlepi neki od kontakata sa čipa, pa je moguća popravka i bez zamene samog čipa.

         Ovaj kvar se manifestuje tako što laptop ne daje sliku na ekran, ili daje samo na eksternom monitoru, ili se samo upale lampice i odmah se ugasi. Ovome obično prethodi glasno šuštanje iz dela u kome se nalazi  ventilator (kuler), laptop se mnogo greje, i posle nekog vremena laptop se gasi.

    Jedan od indikatora problema sa grafičkom kartom je iznenadno padanje sistema ili se laptop/računar sam od sebe restartuje ili se zamrzne slika kada pokušate da pustite HD film ili 3D igricu. Slika koja podrhtava dok igrate igricu može ukazivati na grafiku koja ima problema sa pregrevanjem. Razlikuje se od loših performansi jer se dešava povremeno. Problemi sa pregrevanjem laptopa su skoro uvek izazvani lošom grafičkom kartom, ali ponekad problem može biti i u čipsetu. Ovakve kvarove je obično moguće rešiti, a ako ne obraćate pažnju na ovakve simptome to obično vodi kompletnom otkazivanju grafike.

    Još jedan indikator loše grafike može biti veoma spor rad. Video karta još uvek radi ali jedan njen deo počinje da otkazuje tako da ona funkcioniše sa smanjenim performansama.

     U našem servisu vršimo skidanje grafičkog čipa ili čipseta, čišćenje kontakata na ploči i čipu, postavljanje novih kuglica od kalaja, i vraćanje čipa na mesto. Ako je čip ispravan, laptop će posle ovoga raditi sasvim normalnom, a ako i dalje nema slike, znači da je čip neispravan i da se mora zameniti. Mi dajemo garanciju na obe vrste servisa 3-6 meseci. Uz ovaj servis obavezno se čisti ceo laptop i stavlja se nova pasta za hlađenje I termalni padovi. Preporučujemo dolazak na preventivno čišćenje laptopa dva puta godišnje kako biste sprečili pregrevanje zbog zaprljanosti sistema za hlađenje, a time I otkazivanje matične ploče I grafičke karte.

 Prilikom svog rada koristimo savremene alate i mašine, koji nam omogućavaju lakši i precizniji pristup računaru, kao i brzu i efikasnu popravku i servis računara. Takođe nastojimo da kprekuglavanje čipovaonstantnim praćenjem inovacija u računarskoj tehnologiji, budemo u mogućnosti da Vam izađemo u susret pri svim nastalim problemima sa Vašim računarom.

 

 

104 Comments

 1. Одговори Igor

  Pozdrav, imam HP ProBook 4545s kome je otisla grafika, 99% sam siguran u to jer normalno radi sve dok se ne instaliraju drajveri za grafiku i nakon toga ne moze vise da podigne sistem.
  Recite mi molim vas koliko bi kostalo prekuglavanje grafike?

 2. Одговори Zarko

  Na laptopu thosiba l6550-s5050 nema slije na detskopu.
  Po svemu sudeci problem je u frafickoj kartici Ati radeon mobiliti 4250.
  Jednom su je u servisu ,navodno,produvali ali bilo je to kratkog vijeka…oko mjesec dana.
  Inace,laptop se grijao i prije i poslije navedene intervencije.
  Da li vi mozete izvrsit prekuglavanje navedene graficke i koliko bi to kostalo.
  Interesuje me i kolika bi bila garancija?
  S postovanjem

  • Одговори Hotspot servis

   Обзиром да је предуваван, шансе да се поправи су мање, али донесите, свакако плаћате само ако интервенција успе.

Leave A Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *