Najčešći kvarovi na fotoaparatima

Neki od najčešćih problema na fotoaparatima za koje nas kontaktirate

Cene konkretnih popravki zavise od modela fotoaparata, a za cenu popravke za Vaš model više informacija možete dobiti na naše brojeve telefona 064/610 16 53, 011/ 242 14 96 ili preko kontakt forme na sledećem linku Kontakt

1.Fotoaparat je pao i sada neće da izvuče objektiv ili je objektiv kriv

U ovom slučaju potrebna je popravka objektiva ili zamena objektiva ako popravka nije moguća. Cena popravke objektiva zavisi od konkretnog modela.

2. Slike su mutne

Najčešće je problem sa fokusom koji nastaje usled pada, udarca ili peska u objektivu. Najčešće uspešno popravljamo ovakve kvarove

3. Kada slikam slike su bele ili jako svetle

Kod ovog problema obično je u pitanju flex kabl u objektivu. Uobičajeno delove imamo na stanju, a za ređe modele fotoaparata delove možemo poručiti. U tom slučaju delovi se čekaju 2-3 nedelje.

4. Kada uključim fotoaparat čuje se krčanje u objektivu

Najčešće je u pitanju pesak koji je ušao u objektiv. Vršimo čišćenje objektiva od peska i popravku nastalih oštećenja

5. Ne radi dugme za okidanje/meni točkić/dugmići za levo desno

Ako je u pitanju mehaničko oštećenje vršimo zamenu dugmića ili popravku, a može se desiti i da je u pitanju unutrašnja ploča sa komandama, koju takođe uspešno popravljamo

6. Poklopac baterije/vratanca ne drže bateriju

Verovatno su se polomili zupci na samim vratancima ili zupci na kućištu fotoaparata. Vratanca uspešno popravljamo ili menjamo, pa čak i polomljene zupce na kućištu. Vratanca su nakon popravke potpuno funkcionalna.

7. Fotoaparat je upao u vodu

Kada fotoaparat upadne u vodu najvažnije je odmah izvaditi bateriju i fotoaparat što pre doneti u servis. Fotoaparat koji je upao u vodu, posebno slanu prvo čistimo u ultrazvučnoj kadi, a zatim vršimo popravku elektronike fotoaparata, ako je potrebno.

8. Fotoaparat je upao u pesak

Ovakve nezgode se najčešće dešavaju na moru, naravno, na odmoru. Pesak najčešće dospe unutar objektiva, pa može da zakoči objektiv ili da stvara mrlje na slikama. U ovim slučajevima fotoaparat rasklapamo, objektiv se rasklapa i čisti od peska.