Laptop se pregreva, ali ne znate zašto? Ovde ćete saznati odgovor na to pitanje i kako da to rešite brzo i lako

Prolećno čišćenje laptopa

pregrevanje laptopa

Da li ti se nekada desilo da dok radiš osetiš da se tastatura na laptopu zagrejala? Osećaš da se ceo laptop greje?

Ili da ventilator na laptopu počinje brzo da radi, zuji, huči i izbacuje jako topao vazduh? Zvuči kao da će da eksplodira?

To je jedan od načina da ti tvoj laptop kaže da je vreme za čišćenje od prašine

Svaki laptop ima svoj rashladni sistem, koji se sastoji od ventilatora ili kulera koji preko hladnjaka obezbeđuju izbacivanje vrelog vazduha napolje. Pored toga, termalne paste i termalni padovi obezbeđuju hlađenje komponenti koje se najviše greju.

ciscenje laptopa od prasine

Kako su na laptopu sve komponente potrebne za rad integrisane na matičnoj ploči i smeštene u jako malo kućište (u odnosu na velike kućne računare) IZUZETNO je važno da se te komponente pravilno hlade.

Znaš kako na velikom kućnom računaru, popularnom desktopu, unutra ima dosta prostora, imaš različite komponente, napajanje je odvojeno i ima svoj ventilator, isto tako, posebna grafička ima svoj ventilator, a procesor svoj.

ciscenje racunara od prasine

Znači obezbeđeno je optimalno hlađenje svih delova kako se računar ne bi pregrevao i kako bi mogao da igraš sve omiljene igrice bez prekida. 

A i njemu je povremeno potrebno čišćenje od prašine.

Pošto na laptopu nema toliko prostora i ima samo jedan ventilator, osim gejmerskih laptopova koji imaju dva, taj sistem hlađenja mora biti prohodan kako bi laptop ispravno radio.

Kada se ventilator na laptopu zapuši od nagomilane prašine, ceo laptop počinje da se pregreva jer se njegove glavne komponente ne hlade kako treba.

Glavni pokazatelji pregrevanja laptopa su

Jedno rešenje za sve probleme je redovno čišćenje laptopa od prašine

Nikako nemoj da dozvoliš da dođe do ozbiljnog problema zato što nisi odneo laptop na čišćenje. Jeftina i brza intervencija na laptopu koja sprečava nastanak mnogo skupljih a ponekad i nerešivih problema na laptopu.

Kao i na autu, bolje je na vreme zameniti ulje i filtere, nego sačekati da naprave ozbiljan problem.

Kada laptop počne da se gasi od pregrevanja, šteta je već napravljena, ali može se sprečiti dalje propadanje laptopa. A ako laptop prestane da daje sliku na ekran, čišćenje od prašine više ne može da reši problem.

Cena čišćenja laptopa je 2000 rsd za laptopove do 15.6 inča i 3000 rsd za gejmerske i laptopove od 17 inča.

Ne zaboravi, podloga za hlađenje nije zamena za čišćenje laptopa od prašine. Ona služi da odvoji laptop od podloge koja može zatvoriti otvore za hlađenje i pomaže da se laptop ispravno hladi kada je njegov ventilator već čist.

U našoj online prodavnici možete pogledati ponudu kulera za laptop i sredstava za održavanje laptopa.

Piši nam na mejl hotspotservis@gmail.com ako imaš bilo kakvih pitanja u vezi svog laptopa, potrudićemo se da odgovorimo u najkraćem roku.

Top 3 saveta kako da zaštitiš svoj laptop od pregrevanja

Laptop treba da stoji na čvrstoj podlozi kako bi imao nesmetan protok vazduha

Oni se obično nalaze odozdo ili sa strane laptopa i kroz njih laptop izbacuje vreo vazduh

Većina novijih igrica maksimalno opterećuje laptop, pa nema potrebe da se laptop pregreva ako ih već ne igraš