laptop i tablet servis

Popravka šarke na laptopu

Popravka | Zamena  šarke na laptopu

Zamena šarke na laptopu vrši se kada je ona polomljena, a popravka šarke na laptopu se radi kada su polomljeni nosači šrafova, kada je puklo kućište laptopa. Šarke na laptop računaru nalaze se na spoju ekrana i kućišta laptopa.

Cene popravke šarke možete videti u našem cenovniku, a za dodatna pitanja o servisu laptopa možete nas pozvati.

Šarke su nosači kompletnog ekrana i s obzirom da se laptop često zatvara i otvara važno je da budu ispravne. U najvećem broju slučajeva dešava se da popuste nosači šrafova koji drže šarke pričvršćene, odnosno da se nosači šrafova polome.

zamena šarke na laptopu

To se najčešće dešava zbog zamora materijala, čestog pomeranja ekrana, ali čest slučaj je i pad laptopa. Kada se polome nosači laptopa, u najvećem broju slučajeva se lomi i kućište u tom delu pa laptop ne može da se otvori kako treba, jer šarke nisu pričvršćene i ne vrše svoju funkciju. Kada pokušate da otvorite laptop šarka se podiže i još više oštećuje kućište.

zamena sarke na laptopu

U nemalom broju slučajeva, zavisno od modela laptopa, dešava se da šarka povlači matičnu ploču. Ako nastavite da otvarate I zatvarate laptop može doći do oštećenja matične ploče ili kratkog spoja. To je mnogo veći  i skuplji kvar od polomljene šarke ili nosača šrafova, a može biti i nepopravljiv. Da do toga ne bi došlo treba na vreme izvršiti zamenu šarke na laptopu ili popravku nosača.

Popravka polomljenog kućišta laptopa

Kada se desi da se polome nosači šrafova koji drže šarku na ekranu, kućište ekrana obavezno puca i lomi se i morate biti jako pažljivi pri otvaranju i zatvaranju laptopa. U ovakvim slučajevima napreže se i ekran, pa može doći do njegovog lomljenja. Iako ovakvi kvarovi izgledaju nepopravljivo u Hotspot servisu naši serviseri ih svakodnevno rešavaju.

Ukoliko je polomljena šarka vrši se zamena šarke na laptopu, a kućište se popravlja tako da u velikom broju slučajeva laptop izgleda kao da ništa na njemu nije ni rađeno ili se vide manji tragovi popravke. U oba slučaja nakon laptop servisa imate funkcionalan laptop i garanciju na naš servis.

Ako su polomljeni nosači šrafova, pošto se oni ne mogu zameniti, vrlo uspešno ih popravljamo specijalnim tehnikama koje koristimo dugi niz godina. Na servis su nam stizali i laptopovi koje su nestručna lica pokušavala da poprave koristeći super lepkove ili silikon. Na taj način se kućište laptopa više ne može rasklopiti bez oštećenja, a problem, tj. polomljeni nosači, nije rešen.

zamena sarke na laptopu

Laptop nakon popravke

 

Nakon naše popravke laptop se i dalje može rasklopiti i sklopiti kao i pre popravke, a šrafovi se ušrafljavaju na svoja ležišta. Naravno, cilj je da i nakon servisa laptop može ponovo da se  rasklopi radi čišćenja ili nekog drugog servisa.

Više od čestim kvarovima na laptopu možete pročitati na stranici popravka laptopa česti kvarovi.

Ako niste iz Beograda laptop možete poslati i brzom poštom, a nakon uspešne popravke laptopa šaljemo ga nazad na Vašu adresu.

Hotspot servis