Zamena konektora napajanja na laptopu

Zamena DC konektora

Jedan od češćih kvarova na laptopima sa kojim se susreću naši serviseri je kvar DC konektora za priključak punjača u laptop. Ovakvi kvarovi se dešavaju ukoliko se laptop često pomera sa priključenim punjačem, usled pritiska na DC konektor ili oslabljenog konektora. Kvar na DC konektoru može se lako pogrešno pripisati nekom ozbiljnijem kvaru laptopa. Kod kvara DC konektora punjenje laptopa je u prekidu, pomeranjem priključka punjača gubi se i dobija struja, baterija se prazni i na kraju se laptop gasi i ne možete ga više uključiti.

Većina korisnika pokušava da pomeranjem i nameštanjem priključka punjača tako oštećen DC konektor koristi što duže, bez odlaska u servis. To je pogrešno jer usled stalnog prekidanja napona može doći do ozbiljnog kvara laptopa. Ako primetite da laptop gubi napajanje treba ga odmah, sa punjačem doneti u servis, gde će naši serviseri na licu mesta ustanoviti da li je potrebna zamena konektora ili popravka punjača.

zamena konektora

Pri servisu DC konektora, da bi se do njega došlo, rasklapa se ceo laptop, proverava se stanje konektora i vrši se popravka ili zamena. Ukoliko na konektoru nema oštećenja, ponovo se lemi na ploču i dodatno se učvršćuje. Ako je konektor oštećen ili polomljen, vrši se zamena konektora novim.
S obzirom da se pri zameni DC konektora rasklapa kompletan laptop, besplatno ćemo izvršiti i čišćenje laptopa od prašine, čišćenje kulera i rashladnog sistema laptopa.

zamena dc konektora na laptopu