hotspot servis

Punjenje tableta

Zamena konektora na tabletu

polomljen konektor punjenja

Polomljen ulaz za punjač

Zamena konektora na tabletu vrši se kada tablet neće da se puni, tablet se sporo puni, polomljen je konektor punjenja ili dc konektor.

Jedna od najčešćih popravki koje vršimo u našem servisu je zamena konektora za punjenje, odnosno zamena ulaza za punjač. U najvećem broju slučajeva deca koja vole da igraju igrice na tabletu, nemaju strpljenja pa uključuju tablet na punjenje i za to vreme igraju igricu. Na ovaj način se konektor za punjenje najpre rasklima, a onda i potpuno odvoji od ploče.

Dešava se i da vlasnici slučajno okrenu kabl za punjenje na pogrešnu stranu i tako pokušaju da uključe punjenje. Tako se lako polome pinovi koji se nalaze u konektoru i punjenje više nije moguće.

U nekim slučajevima lomljenja konektora može doći i do oštećenja pinova na samoj ploči. Naši iskusni serviseri stručno će izvršiti zamenu konektora, a po potrebi i popravku glavne ploče, u najkraćem roku.

Često nam u servis stižu tableti na kojima su vlasnici sami pokušali da menjaju konektor ili u pokušaju da uštede davali tablet nestručnim licima na popravku. Na ovakvim tabletima je obično napravljena mnogo veća šteta, koja u većini slučajeva, ne može da se otkloni, tablet je nepopravljiv.

Sam konektor za punjenje se nalazi na glavnoj ploči tableta, kao i ostala elektronika, samim tim nestručno lice vrlo lako napravi kratak spoj, stavi neodgovarajući konektor i nepopravljivo ošteti glavnu ploču. Naša je preporuka da tablet uvek donesete u servis, kako bi stručni serviseri izvršili popravku.

Ako primetite da tablet neće da se puni, tablet neće da se upali, tablet se sporo puni, dođite do našeg servisa gde ćemo odmah ustanoviti da li je potrebna zamena konektora punjenja, zamena ulaza za punjač ili je potreban neki drugi servis na tabletu.

Punjač za tablet

eksterni punjac za tabletKakav punjač za tablet treba da koristite zavisi od modela Vašeg tableta i tipa konektora u njemu. Većina tableta koristi klasičan punjač za android sa mikro usb konektorom, kojim se pune i telefoni. Jedina razlika je u snazi punjača. 

Za tablete je obično potreban punjač od 5V 2A, za razliku od većine telefona koji koriste slabije punjače, od 0,5A za slabije modele, sa manjom baterijom, do 1A. Iako je konektor isti, odgovara i za tablet i za telefon, slabiji punjač od onog koji je predodređen za Vaš model tableta će naizgled puniti bateriju, ali može naneti više štete nego koristi. Punjenje baterije će se odvijati mnogo sporije nego što je predviđeno, a korišćenje takvog punjača će vremenom oštetiti i oslabiti bateriju, pa će Vam biti potrebna i zamena baterije za tablet.

Naša je preporuka da, ako niste sigurni, uvek koristite punjač koji ste dobili uz tablet, a kada kupujete drugi uvek birajte onaj koji je istih karakteristika.

Kada kupujete eksterni punjač za tablet, takođe treba voditi računa o njegovim karakteristikama i modelu tableta i birati dovoljno snažan i odgovarajućeg kapaciteta kako bi mogao da puni bateriju tableta.

Uvek možete doći do našeg servisa i kupiti punjač gde će stručno osoblje u svakom trenutku odabraditi najbolji punjač za tablet, koji odgovara karakteristikama Vašeg modela tableta i na licu mesta ga testirati.

Zamena konektora punjenja cena

Cena zamene konektora punjenja na tabletu je povoljna i obavlja se u najkraćem roku. Ako Vas interesuje cena zamene konektora na Vašem modelu tableta možete nas kontaktirati na naše brojeve telefona 064 610 16 53 ili         011 242 14 96 i dobićete sve neophodne informacije o servisu Vašeg tableta kao i tačnu cenu servisa.