laptop i tablet servis

Zamena konektora za punjenje tableta

Zamena konektora za punjenje na tabletu vrši se kada tablet neće da se upali, tablet se sporo puni, polomljen je konektor punjenja ili dc konektor, polomljen ulaz za punjač.

Na stanju imamo konektore za sve modele tableta Samsung, Asus, Acer, Amazon Fire, Alcatel, Tesla, Lenovo, Prestigio, Vivax, GoClever, Utok i mnoge druge.

zamena konektora za punjenje

Jedna od najčešćih popravki koje vršimo u našem servisu je zamena konektora za punjenje, odnosno zamena ulaza za punjač. U najvećem broju slučajeva konektor za punjenje tableta se polomi ako se kabl punjača pogrešno okrene ili ako tablet padne dok se puni.

Kada se konektor na tabletu polomi tablet neće da se upali, sporo se puni ili neće da se puni.

U nekim slučajevima lomljenja konektora može doći i do oštećenja pinova na samoj ploči. Naši iskusni serviseri stručno će izvršiti zamenu konektora, a po potrebi i popravku glavne ploče.

Često nam u servis stižu tableti na kojima su vlasnici sami pokušali da menjaju konektor. U pokušaju da uštede daju tablet nestručnim licima na popravku. Na ovakvim tabletima je obično napravljena mnogo veća šteta. U većini slučajeva kvar ne može da se otkloni, tablet je nepopravljiv.

zamena konektora za punjenje

Sam konektor za punjenje se nalazi na glavnoj ploči tableta, kao i ostala elektronika. Samim tim nestručno lice vrlo lako može napraviti kratak spoj, staviti neodgovarajući konektor i nepopravljivo ošteti glavnu ploču.

Naša je preporuka da tablet uvek donesete u servis, kako bi stručni serviseri izvršili popravku.

Ako primetite da tablet neće da se puni, tablet neće da se upali, tablet se sporo puni, dođite do našeg servisa. Na licu mesta ćemo ustanoviti da li je potrebna zamena konektora punjenja ili je potreban neki drugi servis na tabletu.

Zamena konektora za punjenje cena

Cena zamene konektora punjenja na tabletu je povoljna i obavlja se u najkraćem roku. Ako Vas interesuje cena zamene konektora na Vašem modelu tableta možete nas kontaktirati pozivom na broj 064 610 16 53 i dobićete sve neophodne informacije o servisu tableta kao i tačnu cenu servisa.

Ako niste iz Beograda tablet možete poslati i brzom poštom, preporučujemo Post Express.

Punjač za tablet

eksterni punjac za tablet

Kakav punjač za tablet treba da koristite zavisi od modela Vašeg tableta i tipa konektora u njemu. Većina tableta koristi klasičan punjač za android sa mikro usb konektorom, kojim se pune i telefoni. Jedina razlika je u snazi punjača. 

Za tablete je obično potreban punjač od 5V 2A, za razliku od većine telefona koji koriste slabije punjače, od 0,5A za modele sa manjom baterijom, do 1A. Iako je konektor isti, slabiji punjač od onog koji je predodređen za Vaš model tableta će naizgled puniti bateriju, ali može naneti više štete nego koristi. Punjenje baterije će se odvijati mnogo sporije nego što je predviđeno, a korišćenje takvog punjača će vremenom oštetiti i oslabiti bateriju, pa će Vam biti potrebna i zamena baterije za tablet.

Naša je preporuka da, ako niste sigurni, uvek koristite punjač koji ste dobili uz tablet, a kada kupujete drugi uvek birajte onaj koji je istih karakteristika.

Kada kupujete eksterni punjač za tablet, takođe treba voditi računa o njegovim karakteristikama i modelu tableta. Birajte dovoljno snažan punjač i odgovarajućeg kapaciteta kako bi mogao da puni bateriju tableta.

Uvek možete doći do našeg servisa i kupiti punjač za tablet. Stručno osoblje će u svakom trenutku odabraditi najbolji punjač za tablet, odgovarajućih karakteristika i na licu mesta ga testirati.

Na stanju imamo punjač za tablet Samsung, iPad, Acer, Alcatel, Lenovo, Tesla i mnoge druge.