laptop i tablet servis

Asus laptop servis

Asus laptop servis i popravka Asus laptopova jedna je od osnovnih usluga u Hotspot laptop servisu.

asus laptop servis

1. Čišćenje Asus laptopa od prašine i zamena rashladnih pasta

Osnovni servis na svakom laptopu, čišćenje od prašine! Ne smete dozvoliti da se vaš laptop pregreva, ni da se čuje ventilator previše. Laptop se mora ispravno hladiti da bi vas sluzio.

Kao i mali servis na autu i laptopu je potreban mali servis, čišćenje rashladnog sistema i ventilatora.

2. Instalacija Windows 10 ili Windows 11

Ako se vaš Asus usporio ili vam iskaču razni prozori, vreme je za reinstalaciju operativnog sistema. Sačuvajte svoje podatke ili to prepustite nama i donesite svoj računar na osvežavanje sistema, nećete ga prepoznati nakon reinstalacije.

A ako vam izlazi plavi ekran reinstalacijom Windows-a rešavamo i taj problem.

Reinstalacijom se ubrzava rad računara, a i brišu se svi potencijalni virusi i ostaci raznih programa koji mogu usporavati rad.

3. Popravka šarki i kućišta

asus zamena sarke

Polomila vam se plastika na laptopu i ne možete da otvarate i zatvarate laptop normalno? Popravljamo i takve kvarove na Asus laptopovima.

Pitate se kako kada je polomljeno, sigurno mora sve da se zameni, hoće li se ponovo polomiti ako se popravi? Neće! Popravićemo nosače šarki na samom kućištu koji su u 99% slučajeva uzrok ovog problema. Moći ćete da koristite laptop kao i pre popravke.

Ako je vaš laptop u onih 1% baksuznih laptopova pa su se polomile i šarke, izvršićemo i zamenu šarki, da možete da nastavite da koristite svoj laptop.

4. Zamena hard diska i ugradnja SSD diska

Ako je hard disk na laptopu neispravan izvršićemo zamenu hard diska i ugradnju novog SSD-a. To će ujedno i ubrzati rad vašeg računara.

Ako samo želite da ubrzate vaš računar jer je spor, koči i slično, možemo ga ubrzati stavljanjem SSD diska umesto hard diska i dodatkom RAM memorije.

5. Zamena DC konektora za punjenje

Kada se laptop ne puni ili prekida kada se puni, ne možete da nađete položaj za punjenje laptopa, moguće je da je neispravan ili oštećen konektor za punjenje.

Donesite svoj Asus laptop kod nas i mi ćemo na licu mesto testirati laptop sa novim punjačem i ustanoviti da li je potrebna zamena DC konektora za punjenje.

Ako je u pitanju neispravan punjač na stanju uvek imamo sve punjače za Asus laptopove

6. Zamena ekrana na Asus laptopu

ekran za asus laptop
Oštećen ekran na laptopu

Vršimo zamenu ekrana na Asus laptopu i imamo veliki broj ekrana na stanju. Ekran se menja ako se javljaju linije na delu ili celom ekranu, ako ekran ima crne fleke ili linije.

Ekran na laptopu se može oštetiti ako laptop ispadne ili se nagnječi spolja, ili ako zatvorite laptop a nešto ste ostavili na tastaturi.

7. Popravka matične ploče na Asus laptopu

asus popravka maticne ploce
Deo matične ploče laptopa

Popravke matične ploče na laptopovima vršimo na nivou komponente. To znači da možemo ustanoviti šta je tačno problem na matičnoj ploči laptop zameniti oštećenu komponentu.

Ako ste prosuli vodu ili drugu tečnost po laptopu donesite ga kod nas i izvršićemo čišćenje laptopa i matične ploče od prosute tečnosti. Ako se laptop i posle čišćenja ne pali, pokušaćemo popravku matične ploče.

Ne gubite vreme ako ste nešto prosuli na laptop, odmah isključite laptop i izvadite bateriju ako je moguće. Laptop što pre donesite u servis i ne pokušavajte da ga upalite dok se ne očisti od prosute tečnosti.

8. Zamena tastature na Asus laptopu

Menjamo tastaturu na Asus laptopu, a najčešći uzrok prestanka rada tastature je prosuta tečnost. Može se desiti i da ne rade samo pojedini tasteri ali i tada se mora izvršiti zamena cele tastature.

Koja je cena popravke Asus laptopa?

Ako vas interesuje cena određenog servisa na Asus laptopu, cene uobičajenih servisnih intervencija možete pogledati u našem cenovniku.

Kod složenijih problema laptop se morate doneti u servis kako bi se ustanovio problem i dala procena cene popravke, kao i procena roka za servis.

Naše osoblje je stručno obučeno i pri prijemu laptopa će dati okvirnu procenu cene i roka za servis. Ako to nije moguće uraditi zbog složenosti problema, okvirnu cenu popravke laptopa ćete dobiti nakon detaljnijeg pregleda laptopa od strane naših servisera.

Nakon odobravanje cene servisa sa vaše strane pristupamo popravci laptopa.

Ako imate pitanja vezana za Asus laptop servis možete nas kontaktirati putem emaila ili kontakt forme na kraju teksta. Naši serviseri će u najkraćem roku odgovoriti na sva Vaša pitanja vezana za servis laptopova.

Ukoliko imate pitanja u vezi servisa laptopa pišite nam, potrudićemo se da odgovorimo u što kraćem roku.

* Obavezna polja

Molim Vas da upišete validnu email adresu kako biste primili naš odgovor.