laptop i tablet servis

Zamena hard diska

 

ugradnja hard diskaZamena hard diska na laptopu vrši se kada je hard disk oštećen. Kada laptop ne diže sistem ili prijavljuje grešku sa hard diskom, obično je potrebna njegova zamena.

Jedan od najčešćih razloga za zamenu hard diska je oštećenje hard diska tokom rada. Oštećenje se najčešće desi ako laptop padne dok je uključen.

Zbog pokretnih delova hard diska nije poželjno potresati laptop dok je uključen. Tada najčešće dolazi do stvaranja loših sektora (bad sectors) na hard disku. Broj bad sektora na hard disku vremenom se povećava i konačno je potrebna zamena hard diska.

U Hotspot laptop servisu možemo ugraditi nov hard disk ili polovan hard disk. Polovni hard diskovi su testirani i 100% ispravni. Na svaki servis garancija 6 meseci.

zamena hard diska

U slučaju da je hard disk potpuno “mrtav”, zuji na neobičan način ili se čuje kliktanje, problem je najčešće vezan za neku od komponenti hard diska.

Ugradnja SSD-a

zamena hard diskaSSD(solid state disk) je novi tip diskova koji se koriste za računare. Ovaj tip diskova nema pokretnih delova pa samim tim ne može biti oštećen kao HDD (hard disk drive).

SSD je dosta brži, pa njegovom ugradnjom ubrzavate performanse Vašeg računara, kao i podizanje sistema. Noviji modeli laptopova u sebi već imaju ugrađen SSD. Iako su manjeg kapaciteta od HDD, svojom brzinom nadoknađuju prostor.

Nakon ugradnje novog hard diska vrši se instalacija sistema, optimizacija i prilagođavanje novom hardveru.

Zamena hard diska ili ugradnja SSD-a cena

Cena zamene hard diska ili ugradnje ssd-a zavisi od vrste hard diska, kapaciteta i od modela laptopa. U cenu je uključen hard disk ili SSD, ugradnja i instalacija sistema.

Za više informacija o zameni hard diska dođite do Hotspot servisa ili pozovite naš broj telefona. Ako imate pitanja vezana za laptop servis možete nas kontaktirati putem forme na kraju teksta i mi ćemo u najkraćem roku odgovoriti na njih.

Ukoliko imate pitanja u vezi servisa laptopa pišite nam, potrudićemo se da odgovorimo u što kraćem roku.

* Obavezna polja

Molim Vas da upišete validnu email adresu kako biste primili naš odgovor.