laptop i tablet servis

Popravka laptopa česti kvarovi

Najčešći kvarovi na laptopu i popravka laptopa

Popravka laptopa svih modela je glavna delatnost u laptop servisu Hotspot. Servisiramo sve modele Asus, Acer, Toshiba, HP, Dell, Lenovo, MSI, Samsung, Sony.

Cene servisa laptopa možete pogledati u cenovniku, a za informacije o popravci laptopa možete nas pozvati.

Neki od najčešćih kvarova i popravki laptopa sa kojima se susrećemo svakodnevno u servisu Hotspot i uspešno ih rešavamo: 

Laptop neće da se upali

Ako se laptop ne pali može biti u pitanju više stvari kao što je loša memorija, a ako na laptopu ne svetli lampica indikator punjenja može biti u pitanju kvar punjača ili dc konektor, tj. ulaz za punjenje.

U ozbiljnije kvarove kada laptop neće da se upali spada kvar grafike, grafičkog čipa ili čipseta ili otkazivanje neke od komponenti na matičnoj ploči.

Laptop se ne puni | Laptop se puni sa prekidima

popravka laptopa

Kada se laptop ne puni u većini slučajeva problem je pokvaren punjač ili ulaz za punjač u laptopu, tj. dc konektor. Ovaj problem rešava se popravkom punjača, a ako to nije moguće onda zamenom punjača. Ako je problem konektor punjenja, što se ustanovi pregledom laptopa i testiranjem, vršimo zamenu DC konektora.

U manjem broju slučajeva može biti problem na matičnoj ploči sa nekim od kontrolera napajanja, ali i ovakve kvarove uspešno rešavamo.

Laptop ne podiže sistem

Kada računar ne podiže sistem to je zato što su neki sistemski fajlovi najverovatnije oštećeni i to onemogućava podizanje sistema.

Još jedan razlog zbog koga računar ne podiže sistem je oštećenje hard diska. Ako je hard disk oštećen u nekim slučajevima je moguće spašavanje podataka i reinstalacija sistema, ali samo je pitanje vremena potpunog otkazivanja hard diska. U takvim slučajevima popravka laptopa se vrši zamenom hard diska i instaliranjem novog sistema.

Računar sporo radi | Računar sporo podiže sistem

Kada računar sporo radi ili sporo podiže sistem najverovatnije je računar zaražen virusima. Tada se može uraditi čišćenje virusa, a ako je previše fajlova oštećeno i reinstalacija sistema.

Tastatura ne radi ili ne rade dugmići na tastaturi

Najčešći razlog otkazivanja tastature ili pojedinih dugmića je prosipanje tečnosti. Ako ste prosuli tečnost po tastaturi laptopa laptop treba rasklopiti i očistiti tečnost koja je dospela na matičnu ploču, a nakon toga se vrši zamena tastature

Laptop se gasi | Pregrevanje laptopa

popravka laptopa

Najčešći uzrok ovog problema je nagomilana prašina u kuleru i obično se popravka laptopa reši čišćenjem prašine i zamenom termalnih pasta i padova. Drugi uzrok je kvar grafike zbog pregrevanja i rešava se prekuglavanjem oštećenih čipova.

Cene popravke laptopa možete pogledati u našem cenovniku.

Hotspot servis