laptop i tablet servis

Zamena ekrana na laptopu Asus

Zamena ekrana na laptopu u servisu Hotspot vrši se u najkraćem roku i imamo ekrane za većinu modela laptopova.

Laptop ekran najčešće strada kada laptop padne i ekran se razbije, ali često se dešava da zatvorite laptop, a na tastaturi su ostale slušalice, miš ili usb.

polomljen laptopa ekran

Takođe, jedan od razloga za zamenu ekrana su mrtvi pixeli na ekranu. To su tačkice koje ostaju iste boje bez obzira šta se prikazuje na ekranu. Ekran se obično može koristiti, ali ponekad umeju baš da smetaju.

Najčešće pitanje koje nam klijenti postavljaju je da li se može zameniti ekran na laptopu i da li se to isplati.

Na većini modela laptopova ekran se može zameniti, a uobičajeno pravilo isplativosti je da ako su troškovi zamene ekrana do 50% vrednosti laptopa, onda je isplativo.

Ako je pored ekrana na laptopu oštećen još neki deo, na primer šarke ili hard disk, onda treba razmisliti o isplativosti popravke, ako ukupna cena prelazi 50% vrednosti.

Naravno, na kraju, samo Vi možete odlučiti da li Vam je popravka laptopa isplativa ili ne.

Da li da pokušam zamenu ekrana na laptopu sam?

U današnje vreme na youtube-u i drugim platformama možete naći stotine snimaka zamene laptop ekrana i raznih tutorijala.

Zamena ekrana na laptopu

Ako ste tehnički obrazovani i imate nekog iskustva sa tehnikom, možete pokušati sami da zamenite ekran na laptopu. Ali, treba imati u vidu da je za servis laptopa potrebno iskustvo i da vrlo lako možete napraviti veću štetu nego korist, posebno na novijim modelima laptopova.

Zato je naš savet da zamenu ekrana na laptopu prepustite laptop serviserima.

Podelite sa prijateljima