Laptop Servis

Ugradnja SSD-a – ubrzanje laptopa

Zamena hard diska novim, odnosno ugradnja SSD-a će značajno ubrzati performanse Vašeg računara.

SSD diskovi su mnogo brži u odnosu na hard diskove, tako da ako želite da ubrzate Vaš računar, najbolja opcija je ugradnja SSD diska. Ugradnja SSD može ubrzati Vaš računar i do 3 puta.

ugradnja ssd

Laptop računari su prilično teški za bilo kakvu nadogradnju jer je većina komponenti integrisana na matičnoj ploči. Na primer procesor ili grafička karta ne mogu se zameniti nekim bržim ili boljim komponentama. Jedino što se može nadograditi je RAM memorija i hard disk.

Nakon ugradnje SSD-a potrebna je i instalacija operativnog sistema i naravno prebacivanje podataka koje ste sačuvali sa starog hard diska. Takođe, imate mogućnost ugradnje starog hard diska na mesto CD-a ili ugradnja u eksternu fioku i korišćenje za podatke u formi eksternog hard diska.

Još jedna prednost SSD-a u odnosu na hard disk je i otpornost na stresanje i pomeranje. Hard diskovi su veoma osetljivi na pomeranje dok rade i mogu vrlo lako da stradaju ako se potresu prilikom rada, za razliku od SSD-ova koji nemaju pokretnih delova, pa su samim tim i sigurniji

Podelite sa prijateljima

Leave A Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *