laptop i tablet servis

Zamena konektora punjenja na laptopu

Zamena DC konektora

Zamena konektora punjenja na laptopu jedan je od češćih popravki na laptopima sa kojim se susreću naši serviseri. Ovakvi kvarovi se dešavaju ukoliko se laptop često pomera sa priključenim punjačem, usled pritiska na DC konektor ili oslabljenog konektora. Kvar na DC konektoru može se lako pogrešno pripisati nekom ozbiljnijem kvaru laptopa.

Kod kvara DC konektora punjenje laptopa je u prekidu. Pomeranjem priključka punjača gubi se struja, baterija se prazni, laptop se gasi i ne možete ga više uključiti.

Većina korisnika pokušava da pomeranjem i nameštanjem priključka punjača tako oštećen DC konektor koristi što duže, bez odlaska u servis. To je pogrešno jer usled stalnog prekidanja napona može doći do ozbiljnog kvara laptopa.

Kada se vrši zamena konektora punjenja na laptopu

Ako primetite da laptop gubi napajanje treba ga odmah, sa punjačem doneti u servis, gde će naši serviseri na licu mesta ustanoviti da li je potrebna zamena konektora punjenja ili popravka punjača.

zamena konektora punjenja

Ako se laptop puni samo pod određenim uglom punjača ili se ne puni uopšte, gasi se kada se izvadi baterija ili kada se baterija isprazni, onda je najverovatnije potrebna zamena konektora punjenja. To se sa sigurnošću može utvrditi samo sa novim punjačem, zato dođite u servis gde ćemo odmah testirati laptop i ustanoviti šta je u pitanju.

Kada se radi popravka DC konektora, rasklapa se ceo laptop, proverava se stanje konektora i vrši se popravka ili zamena. Ukoliko na konektoru nema oštećenja, ponovo se lemi na ploču i dodatno se učvršćuje. Ako je konektor oštećen ili polomljen, vrši se zamena konektora novim.
S obzirom da se pri zameni DC konektora rasklapa kompletan laptop, besplatno ćemo izvršiti i čišćenje laptopa od prašine, čišćenje kulera i rashladnog sistema laptopa.

zamena dc konektora na laptopu

Nakon zamene konektora punjenja na laptopu računar se normalno puni, bez prekida, a uz zamenu konektora izvršićemo i proveru Vašeg laptop punjača.

Ukoliko Vam je potreban nov punjač na stanju imamo punjače za sve modele laptopova.

Ako imate pitanja u vezi servisa laptopa možete nas kontaktirati putem forme na kraju teksta ili pozvati 064/610 16 53. Naši serviseri će Vam dati sve neophodne informacije vezane za servis laptopa.

Ukoliko imate pitanja u vezi servisa laptopa pišite nam, potrudićemo se da odgovorimo u što kraćem roku.

* Obavezna polja

Molim Vas da upišete validnu email adresu kako biste primili naš odgovor.