Laptop Servis

Laptop servis

HOTSPOT laptop servis se bavi popravkom laptopova svih proizvodjača: HP, DELL, TOSHIBA, ASUS, SONY, FUJITSU SIEMENS, LENOVO, SAMSUNG, ACER, MSI, COMPAQ I drugih.

Cene servisa laptopa možete pogledati u cenovniku, a za sva pitanja u vezi laptop servisa pozovite i dobićete relevantne informacije odmah.

laptop servis

Za sve uređaje izvršićemo besplatnu dijagnostiku I predložiti vam optimalno rešenje za bilo koji problem.

Po porudžbini Vam možemo obezbediti rezervne baterije za laptop, punjač za laptop, ekrane za laptop, hard-diskove, tastature,  memorije, optičke uređaje i ostale delove za nadogradnju ili popravku Vašeg laptopa.

servis laptopova

Laptop servis HOTSPOT nudi sledeće usluge:                        

Popravka matične ploče

popravka maticne ploce

Popraka matične ploče na laptopu vrši se iz više razloga. Matična ploča na laptopu i čipovi na njoj najčešće stradaju od prevelike toplote i pregrevanja.

Neki od simptoma koji mogu ukazivati na kvar matične ploče su: često zamrzavanje slike na laptopu, laptop se ne pali, samo svetle lampice, laptop se pali ali su po slici kockice ili linije, iskakanje plavog ekrana(BSoD), laptop se uopšte ne pali, ne rade USB portovi, nema zvuka na slušalicama ili zvučnicima, tastatura ne radi kako treba ili ne radi uopšte… U ovim slučajevima potrebna je popravka matične ploče.

Naši serviseri rešavaju većinu ovih kvarova, a neka od rešenja u zavisnosti od problema su: zamena podnožja procesora (CPU socket), zamena podnožja memorije, prekuglavanje čipova (reballing) ili zamena čipova, zamena kontrolera na ploči (LAN, AUDIO CODEC, Wireless, Bluetooth, USB…), zamena naponskih kontrolera i elektrolitskih kondenzatora… Na sve ove intervencije u našem servisu dajemo garanciju 6 meseci.

Prosuta voda na laptop

Jedan od ozbiljnijih uzroka kvarova laptopa je i prosuta voda (koka kola, kafa, sok). Tada izvadite bateriju laptopa kako bi se smanjila mogućnost kratkog spoja i laptop odmah donesite u servis. I ovakve kvarove rešavamo čišćenjem ploče u ultrazvučnoj kadi i zamenom izgorelih elektronskih komponenti ili popravkom matične ploče, ako je moguća.

Zamena ekrana na laptopu

zamena ekrana na laptopu

Zamena ekrana na laptopu vrši se kada je ekran oštećen ili polomljen. Pored hard diska, LCD ekran na laptopu (panel) je mehanički najosetljiviji deo.

Ekran na laptopu se može oštetiti nagnječenjem, padom laptopa, udarom. U tim slučajevima potrebna je zamena ekrana.

Zamena ekrana na laptopu vrši se u toku radnog dana ili za naredni dan, a uslugu zamene ne naplaćujemo ukoliko je ekran kupljen kod nas. Imamo veliki izbor ekrana za laptopove različitih veličina i tipova.

U nekim slučajevima uzrok problema nije sam panel. Ako slika nestane nakon kratkog vremena, osvetljenje ekrana je neravnomerno, crvenkasta slika, slika se vidi pod određenim uglom, problem može biti u inverteru, lampi ili LED diodama. Naš laptop servis ove kvarove uspešno rešava popravkom ili zamenom invertera ili zamenom lampi ekrana.

Zamena tastature na laptopu

zamena tastature

Zamena tastature na laptopu vrši se kada tastatura ne radi ili ne rade pojedini dugmići. Tastatura na laptopu može otkazati iz više razloga. Najčešće je u pitanju prolivanje tečnosti, mehaničko oštećenje, kao i dotrajalost usled intenzivne upotrebe. Tada se dešava da polovina tastature ne radi, ne rade pojedini tasteri ili tastatura sama ispisuje slova.

Tastatura se sastoji od nekoliko slojeva folija, a prolivena tečnost uđe između folija i kontakata pa čišćenje nije moguće. U ovim slučajevima neophodna je zamena tastature.

Zamena tastature se vrši istog dana ukoliko imamo tastaturu na lageru ili za sledeći dan ukoliko je potrebno poručivanje. Tastature se značajno razlikuju na laptopovima različitih marki i modela. Hotspot laptop servis može nabaviti tastature za većinu modela laptopova.

Ako je polomljen neki od tastera često se može izvršiti popravka zamenom polomljenog tastera.

Zamena konektora na laptopu

konektor na laptopu

Zamena konektora na laptopu vrši se ako se laptop ne puni ili se puni sa prekidima, ako se se čuje cvrčanje iz okoline ulaza za punjač ili se čak oseća miris nagorele elektronike, to je prilično jasan znak da je dc konektor potrebno popraviti ili zameniti.

Ukoliko se priključak razlemio ili su popucali vodovi na ploči vršimo stručnu reparaciju i dodatno ga učvršćujemo, a po potrebi, ukoliko je konektor polomljen vršimo njegovu zamenu.

Takođe, vršimo zamenu i ostalih konektora u laptopu, LAN konektora, USB konektora, kao i ulaza za slušalice i  mikrofon      

Zamena hard diska – Ugradnja SSD diska

Zamena hard diska na laptopu vrši se kada je hard disk oštećen i ne može da podigne sistem. Hard disk može da bude oštećen padom laptopa ili udarcem na mestu hard diska dok je laptop u radu. 

U ovakvim slučajevima hard disk prestaje sa radom i mora se izvršiti zamena hard diska. Podaci sa hard diska u ovakvim slučajevima se teško mogu sačuvati uobičajenim metodama, jer se hard disk ne može očitati. Ako su podaci na hard disku od velikog značaja možemo pokušati izvlačenje podataka sa oštećenog hard diska.

Takođe, vršimo i ugradnju SSD-a u računare, koji prilično ubrzavaju podizanje sistema i funkcionisanje laptopa.

Laptop servis Hotspot može Vam ponuditi nove hard diskove različitog kapaciteta, kao i polovne hard diskove. Svi hard diskovi su testirani i 100% ispravni.

 

Popravka šarki na laptopu

Popavka šarki na laptopu ili zamena šarki obavlja se kada je šarka polomljena ili su polomljeni nosači šrafova. Vršimo zamenu šarki na laptopovima svih modela, kao i popravku šarki i oštećenja koja su nastala korišćenjem laptopa sa polomljenom šarkom.

popravka sarke
zamena sarke
Polomljeni nosači

Iako izgleda kao bezazlen kvar, polomljena šarka može da izazove nebrojeno problema na Vašem laptopu, od polomljene plastike do kvara na matičnoj ploči. Konstantno otvaranje i zatvaranje laptopa sa polomljenom šarkom, zavisno od stepena oštećenja, dovodi do pucanja plastike ekrana i oštećenja ekrana, lomljenje kućišta oko šarke, a kod velikog broja modela do oštećenja matične ploče i njenog pucanja.

Kako ne biste došli u situaciju da ne možete da koristite laptop ili da je njegov kvar nepopravljiv, na vreme donesite laptop u laptop servis na zamenu ili popravku polomljene šarke.

Čišćenje laptopa od prašine

ciscenje laptopa od prasine

Redovno čišćenje laptopa od prašine jedan je od najboljih načina prevencije ozbiljnih kvarova na Vašem laptopu. Čist ventilator, kuler na laptopu omogućava dobro hlađenje njegovih komponenti što je osnovni preduslov za neometan rad Vašeg laptopa.

Znak pregrevanja laptopa je viši nivo toplote na tastaturi i oko nje, kao i bučan ventilator koji se često pali.

U servisu laptopova HOTSPOT  ovakve probleme možete rešiti vrlo brzo, čišćenjem laptopa, svakako pre nego što pregrevanje napravi mnogo ozbiljniji problem na laptopu. Ako se I to desi mi ćemo sačuvati Vaše najvažnije podatke I potruditi se da I ubuduće koristite Vaš laptop.

Redovno čišćenje laptopa podrazumeva čišćenje laptopa od prašine i zamenu rashladnih pasta 1-2 puta godišnje, zavisno od uslova rada.

 

Instalacija operativnog sistema ~Čišćenje virusa

Instalacija operativnog sistema na nov računar, kao i usluge reinstalacije postojećeg operativnog sistema jedan je od najčešćih servisa u Hotspotu.

Virus, spyware, ili malware takodje mogu napraviti značajnu štetu na laptopu ili Vašim podacima. Kada je računar zaražen virusima on usporava sa radom, često blokira i umnogome otežava rad. Vaši podaci mogu biti oštećeni, a često i izgubljeni. HOTSPOT servis laptopova za Vas rešava ove probleme u najkraćem roku čišćenjem od virusa, optimizacijom sistema ili reinstalacijom operativnog sistema, spašavanjem vaših podataka. Po vašoj želji možemo I instalirati aplikativni I antivirusni softver.

Ukoliko Vam se laptop usporio ili Vi mislite da je zaražen virusima, donesite ga i mi ćemo u najkraćem roku očistiti viruse i optimizovati rad sistema.

Takođe, Vaše uređaje možete slati i brzom poštom, ako niste iz Beograda.

69 Comments

Leave A Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *