laptop i tablet servis

Ispao Vam je laptop? Šta da radite?

ispao laptop

Ispao Vam je laptop?

Ispustili ste laptop i hvata Vas panika? Ne paničite unapred, procenite u kakvom je stanju Vaš laptop.


Sudbina vašeg laptopa nakon pada zavisi od visine sa koje ste ga ispustili, modela laptopa, prirode pada, a ponekad i čiste sreće.

Pregledajte laptop spolja

Nakon pada laptopa prvo pregledajte spoljašnjost. Manja oštećenja kućišta ili ogrebotine mogu da Vam smetaju samo kod izgleda laptopa, dok veća oštećenja i udubljenja mogu da ukazuju na veću štetu hardvera na laptopu.

Prilikom pada mogu se oštetiti šarke ili nosači šarki na laptopu pa otvaranje laptopa može biti otežano. Budite pažljivi da se ne bi oštetio ekran na laptopu.

U Hotspot servisu uspešno vršimo popravku nosača šarki i kućišta.

Proverite ekran na laptopu

Šta se dešava ako Vam je ispao laptop i ekran je polomljen ili oštećen? U mnogim slučajevima ekran može i dalje raditi iako je oštećen.

Šta ukazuje na oštećen ekran?

  • Ekran je crn
  • Ekran je plav
  • Ekran ima crne mrlje
  • Ekran ima linije
  • Pola ekrana je belo ili crno
  • Problemi sa displejem

Ako ekran treperi u nekim slučajevima može biti rešiv problem. Pokrenite računar ponovo i vidite da li treperenje počinje odmah ili samo nakon što se pojavi logo proizvođača. Ako se treperenje javlja kasnije moguće je problem rešiti reinstalacijom grafičkog drajvera.

Ako je oštećenje veće potrebno je izvršiti zamenu ekrana na laptopu.

Pokušajte da uključite laptop i vidite da li će podići operativni sistem

Problemi sa pokretanjem sistema uvek su povezani sa SSD diskom ili hard diskom. Laptop koji je pao može dovesti do oštećenog hard diska što dovodi do toga da operativni sistem ne može da se pokrene.

Možete pokušati da izvadite i ponovo priključite hard disk, ako i dalje ne podiže sistem verovatno je potrebna zamena hard diska. U svakom slučaju potrebno je testirati hard disk, a ako je ispravan uraditi reinstalaciju operativnog sistema.

Da li se čuju neobični zvuci ili čangrljanje dok laptop radi?

Ako se laptop uključuje i podiže operativni sistem treba proveriti da li se čuju neobični zvuci, čangrljanje ili zveckanje iz laptopa. Ako čujete pištanje to može ukazivati na probleme hardverske prirode.

Zveckanje kada se laptop pomera ukazuje na to da su se polomili neki delići u laptopu i slobodno se pomeraju po unutrašnjosti. U tom slučaju potrebno je izvršiti čišćenje laptopa kako bi se uklonili polomljeni delići i izvršio pregled unutrašnjosti laptopa.

Jasan znak da je hard disk oštećen i da je potrebna njegova zamena je ako se čuju neobični zvuci iz njega ili kliktanje.

Radi li tastatura na laptopu?

Ako ste ustanovili da se laptop uključuje nakon pada i da podiže operativni sistem, ostaje da proverite da li radi tastatura na laptopu.

zamena tastature

Kod ozbiljnijih padova dešava se da se tastatura otkači sa matične ploče. U tom slučaju potrebno je tastaturu ponovo priključiti, a ako niste sigurni kako to da uradite laptop možete doneti u laptop servis.

Popravite Vaš laptop kod stručnjaka

Ako ste nakon pada ustanovili da Vaš laptop ne radi donesite ga u servis laptopova.

U Hotspot servisu serviseri će pregledati Vaš laptop i ustanoviti koji je problem i predložiti Vam najoptimalnije rešenje. Pregled i dijagnostiku ne naplaćujemo ukoliko laptop servisirate u našem servisu.

Ukoliko imate problem sa laptopom pozovite nas ili nas kontaktirajte putem mejla hotspotservis@gmail.com i dobićete odgovor u najkraćem roku.

Podelite sa prijateljima