hotspot servis

Prekuglavanje čipova

Prekuglavanje čipova i čipseta- reballing

Prekuglavanje čipova na laptopu je jedan od servisa za koje smo specijalizovani u Hotspot laptop servisu. Prekuglavanje grafičke kartice, prekuglavanje čipseta najčešće su popravke na laptop računarima.

HOTSPOT servis Vam nudi:

 • Prekuglavanje čipova
 • Zamena grafičkih čipova I čipseta
 • Zamena slotova za memoriju
 • Zamena podnožja procesora

 

 prekuglavanje cipova

Jedan od čestih kvarova  na laptopovima je kvar grafičkog čipa ili čipseta usled pregrevanja zbog zaprljanog sistema za hlađenje.

U kuleru se skuplja previše prašine I prljavštine, koji onda ne može da  izbaci vruć vazduh kroz proreze predviđene za to. Tada se cela ploča laptopa previše greje, što dovodi do toga da izgori neki od čipova. U otprilike 70% slučajeva se samo odlepi neki od kontakata sa čipa, pa je moguća popravka i bez zamene samog čipa.

Ovaj kvar se manifestuje tako što laptop ne daje sliku na ekran, ili daje samo na eksternom monitoru, ili se samo upale lampice i odmah se ugasi. Ovome obično prethodi glasno šuštanje iz dela u kome se nalazi  ventilator (kuler), laptop se mnogo greje, i posle nekog vremena laptop se gasi.

Kada je potrebno prekuglavanje čipova

Najčešći simptomi laptopa kome je potrebno prekuglavanje su da nema slike na laptopu, laptop se pali ali nema slike, pale se samo lampice na laptopu, slika se vidi, ali su boje zamrljane ili se prikazuju kockice.

Jedan od indikatora problema sa grafičkom kartom je iznenadan pad sistema ili se laptop/računar sam od sebe restartuje ili se zamrzne slika kada pokušate da pustite HD film ili 3D igricu. Slika koja podrhtava dok igrate igricu može ukazivati na grafiku koja ima problema sa pregrevanjem. Razlikuje se od loših performansi jer se dešava povremeno.

Problemi sa pregrevanjem laptopa su skoro uvek izazvani lošom grafičkom kartom, ali ponekad problem može biti i u čipsetu. Ovakve kvarove je obično moguće rešiti, a ako ne obraćate pažnju na ovakve simptome to obično vodi kompletnom otkazivanju grafike.

Još jedan indikator loše grafike može biti veoma spor rad. Video karta još uvek radi ali jedan njen deo počinje da otkazuje tako da ona funkcioniše sa smanjenim performansama.

Cena prekuglavanja čipova

Cena prekuglavanja čipova u našem laptop servisu zavisi od vrste čipa i modela laptopa i vrlo je povoljna. Tačnu cenu popravke laptopa dobijate pre servisa, a laptop servisiramo tek nakon odobravanja cene popravke. Više o cenama servisa laptopa možete pogledati u našem cenovniku.

U Hotspot servisu vršimo skidanje grafičkog čipa ili čipseta, čišćenje kontakata na ploči i čipu, postavljanje novih kuglica od kalaja, i vraćanje čipa na mesto (prekuglavanje čipova). Ako je čip ispravan, laptop će posle ovoga raditi sasvim normalnom, a ako i dalje nema slike, znači da je čip neispravan i da se mora zameniti.

Garancija na obe vrste servisa je 3-6 meseci. Uz ovaj servis obavezno se čisti ceo laptop i stavlja se nova pasta za hlađenje I termalni padovi. Preporučujemo dolazak na preventivno čišćenje laptopa dva puta godišnje kako biste sprečili pregrevanje zbog zaprljanosti sistema za hlađenje, a time I otkazivanje matične ploče I grafičke karte.

Nakon uspešnog prekuglavanja čipova redovno čišćenje laptopa od prašine i zamena pasta je obavezno.

 Prilikom svog rada koristimo savremene alate i mašine, koji nam omogućavaju lakši i precizniji pristup računaru, kao i brzu i efikasnu popravku i servis računara.

Takođe nastojimo da konstantnim praćenjem inovacija u računarskoj tehnologiji, budemo u mogućnosti da Vam izađemo u susret pri svim nastalim problemima sa Vašim računarom.

 prekuglavanje grafike

 

 

 

 Ako niste iz Beograda Vaš laptop možete poslati i brzom poštom, a mi ćemo ga istom službom vratiti na Vašu adresu nakon popravke.

Za bilo kakva pitanja u vezi servisa laptopa možete nas kontaktirati putem forme na kraju teksta, a naši serviseri će u najkraćem roku odgovoriti.

Ukoliko imate pitanja u vezi servisa laptopa pišite nam, potrudićemo se da odgovorimo u što kraćem roku.

* Obavezna polja

Molim Vas da upišete validnu email adresu kako biste primili naš odgovor.

104 Comments

 1. Одговори Mihajlo

  Zdravo, prosuo sam vodu po macbook-air 13in 2011. Jedini thunderbolt port koji imam sa desne strane od tada ne radi. Da li postoji mogucnost da otklonite takav jedan kvar?

  Pozdrav,
  Mihajlo.

 2. Одговори Jovica

  Postovani,
  Imam problem sa Lap Top uredjajem, nakon nekoliko minuta se ugasi.
  Postoji varijanta 1. Da je sve prepuno prasine, zagusen
  2. Da je otisao-stradao chip od graficke
  Lap Top je marke Toshiba Tecra A4 PTA40E
  Ukoliko je varijanta 2, smatram da se ne isplati na ovom modelu to menjati, tj. stavljati nov…
  Laptop u dobrom vizuelnom stanju , ocuvan, bez ikakvih ogrebotina. Za sve delove tvrdim da su ispravni osim navedenog kvara. Laptop poseduje DVD citac i rezac, šarke utegnute, bez lufta. Naravno dajem punjač.
  Procesor Pentium M 740 1.73 GHz
  Panel 15.4″
  Ram 512mb
  HDD 60gb
  Da li bi u slucaju varijante 2 mogao dobiti ponudu za delove od Vas?
  Za koliko realno ovo mogu da prodam?

  Unapred hvala, srdacan pozdrav!

Leave A Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pozovite nas