laptop i tablet servis

Čišćenje virusa na računaru

   Čišćenje virusa, trojanaca, adware-a

Čišćenje virusa na računaru jedan je od najčešćih zahteva korisnika računara. Virus, spyware, ili malware  mogu napraviti značajnu štetu na laptopu ili Vašim podacima.

U laptop servisu Hotspot vršimo čišćenje računara od virusa u najkraćem roku i ubrzavamo Vaš računar!

Kada je računar zaražen virusima on usporava sa radom, često blokira i umnogome otežava rad.Vaši podaci mogu biti oštećeni, a često i izgubljeni. Kada donesete Vaš računar prvo ćemo pokušati čišćenje virusa, a ukoliko je to nemoguće preporučićemo reinstalaciju operativnog sistema

U takvim slučajevima virusi oštete važne sistemske fajlove, pa operativni sistem ne može da se vrati u normalu. U dogovoru sa Vama sačuvaćemo sve Vaše važne podatke.  HOTSPOT servis laptopova za Vas rešava ove probleme u najkraćem roku čišćenjem od virusa,reinstalacijom operativnog sistema, spašavanjem vaših podataka.

Pored čišćenja virusa na računaru vršimo i čišćenje prašine, zamenu konektora, prekuglavanje, popravke punjača, zamenu ekrana i sve druge vrste servisa računara.

čišćenje virusa

 

      Da bi Vaš laptop ili računar bio zaštićen, a vi bez straha izlazili na internet potrebno je da imate kvalitetan antivirus program.  Ali i pored toga, morate biti pažljivi. Uvek pročitajte šta Vam nude pre nego što kliknete OK. Ne otvarajte sumnjive mail-ove, odmah ih izbrišite.

Virusa najviše ima na sajtovima za preuzimanje filmova i igrica sa krekovima, pa morate voditi računa. Kada koristite USB memorije koje su bile u drugom računaru prvo ih preskenirajte antivirus programom.

Neki od znakova zaraženosti računara virusima su usporen rad laptopa, sporo otvaranje stranica, nekontrolisano izbacivanje prozora sa reklamama i porukama, neželjeni sadržaj.

Optimizacija sistema, čišćenje nepotrebnog smeća i programa, podešavanje i ubrzavanje pretraživača mogu u određenoj meri ubrzati rad računara. Ukoliko nam računar ili laptop donesete u toku prepodneva, može biti završen u toku radnog dana. Ako je računar zaražen virusima ozbiljnije potrebno je nešto više vremena, do sledećeg dana.

 

     

ciscenje virusa

 

Čišćenje virusa podrazumeva:

 

– Čuvanje Vaših podataka na eksterni hard disk

– Deinstalacija  postojećeg antivirusa

– Instalaciju odgovarajućeg antivirusa i dopuna baze virusa

– Deaktivacija nepotrebnih procesa koji se aktiviraju sa podizanjem sistema

– Skeniranje računara i brisanje virusa

– Brisanje nepotrebnih i oštećenih fajlova čime se rasterećuje i ubrzava sistem

– Optimizacija i čišćenje pretraživača, dodataka i ekstenzija koji nekada i sami mogu vući viruse

– Skeniranje računara pre podizanja sistema (Boot scan) čime se brišu sumnjivi fajlovi i eventualni ostaci virusa

– Vraćanje Vaših podataka na računar i podešavanje antivirus zaštite

 

ciscenje virusa na racunaru

Računar bez antivirus programa se vrlo lako i brzo zarazi virusima i trojancima putem interneta ili usb fleša. Zato je važno da imate neku antivirus zaštitu, ali treba znati da Vas ona štiti samo u određenoj meri. Najbolja zaštita ste Vi sami, pridržavajte se osnovnih pravila kako biste bili sigurni od virusa:

 

– Ne preuzimajte neproverene programe i sadržaje za koje ne znate odakle potiču

– Programi koji nude Crack, Kaygen ili Patch uglavnom imaju viruse u sebi

– USB memoriju skenirajte pre upotrebe

– Ne otvarajte sumnjive email poruke

– Ažurirajte antivirus program

Besplatne verzije antivirus  programa mogu da budu zaštita, ali ne efikasno kao plaćene verzije. Ukoliko imate važne podatke i lozinke na Vašem računaru, preporučujemo plaćenu verziju antivirusa.

 

Kako prepoznati računar zaražen virusima

Postoje mnogi maliciozni softveri koji mogu zaraziti računar i zavisno od toga koji je napao Vaš računar zavise njegovi simptomi. Štetni programi se neprimetno i bez znanja korisnika instaliraju na sistem.

Prvi znak da je računar zaražen virusima je da sporo radi ili sporo otvara programe, sporo se pali. Još jedan od znakova su razne poruke na desktopu ili alarmantna obaveštenja i upozorenja, koja nude instalaciju određenog softvera, koji je  u stvari virus. Otvaranje različitih prozora na desktopu, bez Vašeg uticaja kao i nemogućnost korišćenja internet pretraživača zbog mnogobrojnih prozora sa reklamama koji se pojavljuju je pouzdan znak da je potrebno očistiti računar od virusa.

Neki virusi mogu onemogućiti korišćene bežičnog interneta, tj. računar se ne povezuje na internet. U takvim slučajevima čišćenje virusa može rešiti problem, a ako to nije moguće vrši se instalacija sistema

Najbolje je da Vaše podatke uvek čuvate na eksternom hard disku ili usb flešu i redovno ih prebacujete sa Vašeg računara.

Hotspot servis