Popravka objektiva

Servis blende i fokusa

Popravka objektivaObjektiv na fotaparatu je najosetljiviji deo fotoaparata, zato se vrlo lako može oštetiti. Objektiv fotoaparata najčešće strada prilikom pada ili nagnječenja ako je fotoaparat bio uključen.

Uobičajeni simptomi pokvaranog objektiva ili blende su:

Objektiv neće da se izvuče do kraja

Objektiv ne izlazi uopšte

Čuje se krčanje kada uključite fotoaparat

Fotoaparat se pali i mogu da se pregledaju slike, ali ne vidi se slika na displeju kada hoćete da slikate

Fokus se sam uvlači i izvlači kada uključite fotoaparat

Mutne slike

Slike ne mogu da se izoštre, fokus ne radi

Ovakve kvarove na fotoaparatima rešavamo svakodnevno, rasklapanjem i popravkom objektiva i blende ili zamenom oštećenom dela. Ukoliko popravka nije moguća postoji mogućnost zamene objektiva.

Prilikom pada kada se objektiv ošteti njegovo normalno funkcionisanje nije moguće, pa blenda ostaje izvučena kada se fotoaparat ugasi ili blenda ne izlazi kada se fotoaparat upali. Može se desiti i da objektiv stoji krivo kada uključite fotoaparat, jer su prilikom pada polomljeni zupčanici ili se ne vraća do kraja.

Čest problem na objektivu fotoaparata je i pesak koji zaglavi zupčanike objektiva pa on ne može da vrši svoju funkciju. Tada se može čuti krčanje objektiva, objektiv ne može da se izvuče ili radi, ali sa zadrškom i čuje se krčanje stalno.

Cena popravke objektiva

Cena popravke objektiva zavisi od modela fotoaparata, a za cenu popravke za Vaš konkretan model pozovite nas na naše telefone 011/242 14 96 i 064/610 16 53 i dobićete sve neophodne informacije. Možete nas kontaktirati i putem naše kontakt forme na dnu ove stranice

Ako imate problem sa Vašim laptopom, tabletom ili fotoaparatom, pišite nam i naši serviseri će u najkraćem roku pokušati da odgovore na Vaša pitanja.

* Obavezna polja