laptop i tablet servis

Popravka objektiva

Servis zuma, servis blende i fokusa

popravka objektiva

Popravka objektiva  servis zuma, servis blende i fokusa na fotoaparatima je jedna od najčešćih popravki na fotoaparatima koje naši serviseri svakodnevno rade.

Pored servisa objektiva svakodnevno vršimo i svaki drugi servis fotoaparata. Popravka elektronike, popravka blica, zamena poklopca baterije, zamena fleks kabla i slično.

NE SERVISIRAMO DSLR FOTOAPARATE I OBJEKTIVE ZA NJIH

Objektiv na fotaparatu je najosetljiviji deo fotoaparata, zato se vrlo lako može oštetiti. Objektiv fotoaparata najčešće strada prilikom pada ili nagnječenja ako je fotoaparat bio uključen.

Uobičajeni simptomi pokvarenog objektiva ili blende su:

  • Objektiv neće da se izvuče do kraja
  • Objektiv ne izlazi uopšte
  • Čuje se krčanje kada uključite fotoaparat
  • Fotoaparat se pali i mogu da se pregledaju slike, ali ne vidi se slika na displeju kada hoćete da slikate
  • Fokus se sam uvlači i izvlači kada uključite fotoaparat
  • Mutne slike
  • Slike ne mogu da se izoštre, fokus ne radi
popravka objektiva

Ovakve kvarove na fotoaparatima rešavamo svakodnevno, rasklapanjem i popravkom objektiva i blende ili zamenom oštećenog dela. Ukoliko popravka nije moguća postoji mogućnost zamene objektiva.

Prilikom pada kada se objektiv ošteti njegovo normalno funkcionisanje nije moguće. Blenda ostaje izvučena kada se fotoaparat ugasi ili blenda ne izlazi kada se fotoaparat upali. Može se desiti i da objektiv stoji krivo kada uključite fotoaparat, jer su prilikom pada polomljeni zupčanici ili se ne vraća do kraja.

Čest problem na objektivu fotoaparata je i pesak koji zaglavi zupčanike objektiva pa on ne može da vrši svoju funkciju. Tada se može čuti krčanje objektiva, objektiv ne može da se izvuče ili radi, ali sa zadrškom i čuje se krčanje stalno.

Popravka objektiva cena

Cena popravke objektiva zavisi od modela fotoaparata, a za cenu popravke za Vaš model fotoaparata pozovite nas  064/610 16 53 i dobićete sve neophodne informacije.

Možete nas kontaktirati i putem kontakt forme u nastavku teksta i naši serviseri će odgovoriti na sva pitanja koja možete imati o servisu fotoaparata

Ako niste iz Beograda Vaš fotoaparat možete poslati i brzom poštom.

Ako imate bilo kakva pitanja u vezi servisa Vašeg fotoaparata, naši serviseri će na njih odgovoriti u najkraćem roku.

* Obavezna polja

Molim Vas da upišete validnu email adresu kako bismo Vas kontaktirali.