laptop i tablet servis

Popravka fotoaparata česti kvarovi

Popravljamo sve modele fotoaparata Canon, Nikon, Praktica, Fuji, Samsung, Sony, Olympus. Za cene servisa fotoaparata možete nas pozvati i sve relevantne informacije dobićete odmah. A možete nam i pisati putem kontakt forme na kraju teksta.

popravka fotoaparata

Popravka fotoaparata najčešći kvarovi

1. Fotoaparat je pao i sada neće da izvuče objektiv ili je objektiv kriv

U ovom slučaju potrebna je popravka objektiva ili zamena objektiva ako popravka nije moguća. Cena popravke objektiva zavisi od konkretnog modela fotoaparat.

2. Slike su mutne

Najčešće je problem sa fokusom koji nastaje usled pada, udarca ili peska u objektivu. Obično uspešno popravljamo ovakve kvarove

3. Slike su bele ili jako svetle

Kod ovog problema obično je u pitanju flex kabl u objektivu. Uobičajeno delove imamo na stanju, a za ređe modele fotoaparata delove možemo poručiti. U tom slučaju delovi se čekaju 2-3 nedelje.

4. Čuje se krčanje u objektivu

Najčešće je u pitanju pesak koji je ušao u objektiv. Vršimo čišćenje objektiva od peska i popravku nastalih oštećenja

5. Ne radi dugme za okidanje/meni točkić/dugmići za levo desno

Ako je u pitanju mehaničko oštećenje vršimo zamenu dugmića ili popravku, a može se desiti i da je u pitanju unutrašnja ploča sa komandama, koju takođe uspešno popravljamo

6. Poklopac baterije/vratanca ne drže bateriju

Verovatno su se polomili zupci na samim vratancima ili zupci na kućištu fotoaparata. Vršimo popravku vratanaca ili zamenu, pa čak i polomljene zupce na kućištu. Vratanca su nakon popravke potpuno funkcionalna.

7. Fotoaparat je upao u vodu

Kada fotoaparat upadne u vodu najvažnije je odmah izvaditi bateriju i fotoaparat što pre doneti u servis. Fotoaparat koji je upao u vodu, posebno slanu prvo čistimo u ultrazvučnoj kadi, a zatim vršimo popravku elektronike fotoaparata, ako je potrebno.

8. Fotoaparat je upao u pesak

Ovakve nezgode se najčešće dešavaju na moru, naravno, na odmoru. Pesak najčešće dospe unutar objektiva, pa može da zakoči objektiv ili da stvara mrlje na slikama. U ovim slučajevima fotoaparat rasklapamo, objektiv se rasklapa i čisti od peska.

9. Fotoaparat se ne pali | Fotoaparat brzo troši baterije

Više je razloga za ovakav kvar, ali najčešće je u pitanju kvar na matičnoj ploči. Tada vršimo servis matične ploče fotoaparata i popravku elektronike.

Svaki fotoaparat primamo na servis i putem brze pošte, a plaćenje se vrši pouzećem.

Ako imate bilo kakva pitanja u vezi servisa Vašeg fotoaparata, naši serviseri će na njih odgovoriti u najkraćem roku.

* Obavezna polja

Molim Vas da upišete validnu email adresu kako bismo Vas kontaktirali.