laptop i tablet servis

Servis Nikon fotoaparata

Popravljamo digitalne fotoaparate Nikon, kao i prozumere i vršimo sve vrste popravki na njima, kao što su  popravka objektivaservis blende, popravka elektronike, popravka poklopca baterije, popravka blica, zamena displeja, tj. zamena ekrana, kao i sve druge popravke fotoaparata.

NE SERVISIRAMO DSLR FOTOAPARATE NI OBJEKTIVE ZA NJIH

servis nikon fotoaparata

Nikon servis-popravka objektiva

Jedan od najčešćih kvarova na Nikon fotoaparatima je kvar objektiva. Objektiv na fotoaparatima je najosetljiviji deo, pa je skloniji kvarovima.

Do problema sa objektivom dolazi kada fotoaparat padne, pa objektiv ostaje zaglavljen. Tada se pojavljuje lens error na displeju Nikon fotoaparata.

lens error

Čest uzrok kvara objektiva je i kada je fotoaparat upao u pesak, kada zrnca peska koja su dospela u zupčanike objektiva onemogućavaju njegov normalan rad. 

Takođe, moguće je i da se problem javi sa fokusom ili blendom. Kada je u pitanju fokus fotoaparat tada ne može da izoštri sliku, tj. ne fokusira, slike su zamućene, slike nisu oštre.

popravka nikon objektiva

Hotspot servisu fotoaparata vršimo i popravku fokusa i popravku blende.

U svim ovim slučajevima vršimo popravku objektiva fotoaparata, a možemo poručiti objektiv i izvršiti zamenu objektiva, ako popravka nije moguća. U oba slučaja dajemo garanciju od 6 meseci na servis koji smo radili.

Popravka elektronike na Nikon fotoaparatu

Popravka elektronike na Nikon fotoaparatu vrši se kada je oštećena neka komponenta na matičnoj ploči.

Najčešće se dešava da fotoaparat upadne u vodu ili je pokvašen na drugi način. Tada se fotoaparat rasklapa i matična ploča se čisti  u ultrazvučnoj kadi od ostataka tečnosti i korozije. Nakon čišćenja vrši se popravka elektronike i zamena oštećenih komponenti.

Takođe, često na problem sa elektronikom matične ploče ukazuje i kada fotoaparat brzo prazni baterije ili se iznenada ugasi.

Popravka poklopca baterija na Nikon fotoaparatu

Popravka poklopca baterija ili popravka vratanaca je jedna od češćih popravki u našem servisu. Najčešće se polomi neki od zubaca na vratancima fotoaparata ili neki od zubaca na samom kućištu fotoaparata. 

U oba slučaja vršimo popravku polomljenih zubaca ili zamenu polomljenih vratanaca.

Ukoliko niste iz Beograda Vaš Nikon fotoaparat možete poslati i brzom poštom, preporučujemo Post express ili Aks. Upišite Vaše podatke i opis kvara, a mi ćemo Vas obavestiti o proceni popravke nakon pregleda fotoaparata.

Hotspot servis